5e SHTV Open Rapidkampioenschap

Zaterdag 11 juni 2011

De 12e editie van de Haagse Rapidcyclus is afgesloten met een daverend succes. 49 deelnemers bezetten op de zaterdag voor Pinksteren de zaal van het SBS Denksportcentrum aan de Haagse Kerketuinenweg en lieten zich niet onbetuigd in het elkaar bestrijden. Reputaties sneuvelden en gedoodverfde kanshebbers werden tot hun schrik op verliespunten getrakteerd. Dankzij de inzet van Ton Bodaan en Andrey Caljé waren er heel veel jeugdspelers aanwezig, die op deze manier kennis konden maken met de wereld van de rapidcyclus. Er waren ook extra veel prijzen ingekocht, die allemaal uitgereikt moesten worden en daarna volgden nog eens de prijzen voor de hele cyclus.
Wie de ratinglijst bekeek was er van overtuigd: de winnaar heet Tan. Maar er was er één die nog helemaal in de roes (en voorbereiding) van het een week eerder gehouden NK 12 verkeerde en zijn zegereeks gewoon voortzette. Hij werkte zich vanaf het begin steeds verder op naar het eerste bord en ging de laatste ronde ongeslagen in, na slechts een half punt te hebben ingeleverd. Een remise in de laatste ronde tegen Tjomme Klop (de rapidkampioen van de organiserende vereniging) bleek voldoende voor een gedeelde eerste plaats. De weerstandspunten deden de rest en zo werd Robby Kevlishvili toernooiwinnaar. Tweede werd Kevin Tan. Ze werden op een half punt gevolgd door de andere twee broers Tan en Tjomme. In de categorie 1401-1600 won Michael Claushuis, in de categorie 1201-1400 ging de eerste prijs naar Wouter Remmerswaal. In de speciaal voor de gelegenheid gecreëerde categorie tot 1200, waar de meeste jonge kinderen onder vielen, versloeg Cor Kanters op weerstand Koen Westerink.

Hieronder winnaar Robby Kevlishvili (foto: Cissy Caljé). Het hele album met foto's van het toernooi is hier te vinden.

38. Jason van Oudheusden (DSC) 1100 2.5 23.0   5.75
39. Ming Dao Caljé (Vb)   691 2.5 18.5   2.50